FRITIDS

Sophiaskolans fritidshem 16/17

GRUPPINDELNING

Förskoleklass och Klass 1
Har fritids på stora fritidshuset i den delen närmast skolhuset.

Klass 2 och 3
Har fritids tillsammans i stora fritidshuset, i den bortre delen.

Klass 4
Har fritids i sitt klassrum.
Klass 5 och 6
Har fritids i lerhuset.
Telefon:0414-240 96

Verksamheten

Vi har som mål att vistas ute en eller flera dagar i veckan och då också gärna vid elden där barnen kan samlas för att grilla äpplen och pinnbröd, sitta och värma sig eller tälja en stund.

Mellanmål serveras varje dag och tillreds i skolans kök – ekologiska och närproducerade råvaror används så långt som det är möjligt.

Vi fäster stor vikt vid den fria leken och lusten och för den som önskar finns det också möjlighet till olika aktiviteter som handarbete, hantverk, kojbygge, keramik, bakning, målning m.m. I möjligaste mån försöker vi också att följa årstidsrytmen i de aktiviteter som vi erbjuder barnen.

Fritids är på eftermiddagarna vårt gemensamma hem som vi lägger stor vikt vid att vårda tillsammans så att alla ska trivas och må bra.